Verhardingen
Van tuinterras tot havenkade
Verhardingsproducten van Martens worden op allerlei locaties in Nederland en BelgiŽ toegepast voor een functionele bestrating. Behalve dat we daarmee zorgen voor 'droge voeten', voldoen we ook aan verschillende andere eisen. Wordt er alleen op gelopen of moet er zwaar materieel over kunnen rijden? Mag het glad zijn of moet het grip hebben? Zijn er specifieke uiterlijke eisen of niet? Is er sprake van speciale milieuaspecten, zoals infiltratie van regenwater? Met een breed en gevarieerd assortiment laat Martens zien hoeveel kanten je voor verharding op kunt met beton - als je de vereiste technologie in huis hebt.

Openbare bestratingen
Martens is een vooraanstaand producent van betonstraatstenen voor de openbare ruimte. In en rondom de centra van steden worden veelal betonstenen met een kleurechte deklaag gebruikt. De dikte van de stenen wordt afgestemd op de belasting en de intensiteit van het verkeer dat over de bestrating rijdt. De toepassing varieert van voet- en fietspaden, woonerven, parkeerplaatsen en woonwijken tot drukke rijwegen en stadscentra. Door toepassing van contrasterende kleuren voor een duidelijke markering wordt de verkeersveiligheid verhoogd.

Openbare bestrating met een ecologische toepassing.
Ecologische eisen die in toenemende mate aan verharding gesteld worden, zijn buffering en infiltratie van hemelwater. Martens heeft hiervoor de speciale waterdoorlatende betonsteen ontwikkeld. De poreuze stenen dienen als tijdelijke buffering, bij wateroverlast infiltreert het water gedeeltelijk in de bodem. Het hemelwater dat niet infiltreert wordt vertraagd afgevoerd. Voor directe infiltratie biedt Martens de fraaie grasbetonstenen met ruitvormige uitsparingen waar gras door kan groeien.

IndustriŽle verharding middels
bedrijfsvloerplaten en zware bestrating De dikste en sterkste soorten betonstraatstenen vinden hun toepassing op industrieterreinen en havengebieden, waar zij zeer zware belastingen weerstaan. Daarnaast produceert Martens speciale betonnen bedrijfsvloerplaten in verschillende diktes en afmetingen. De innovatieve Martens Mireaģ heeft een unieke piramidestructuur die slippen tegengaat.

Agrarische verhardingen
Speciaal voor de agrarische sector produceert Martens de hoogwaardige Agricult betonplaten ontwikkeld, geschikt voor aslasten tot 10 ton. De plaat heeft een slimme voorziening om het transporteren, plaatsen en weer verplaatsen gemakkelijk te maken.

Tuinverfraaiing
Voor de aanleg van terrassen, opritten, paden, stoepen en trapjes in de tuin heeft Martens een uitgebreid assortiment mooie stenen, zowel getrommeld als ongetrommeld. De verschillende formaten zijn zo op elkaar afgestemd dat zij passend met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Betonmortel
Martens beton levert al ruim 125 jaar betonproducten met een constante hoge kwaliteit en heeft hiermee nationaal en internationaal een sterk imago als leverancier van kwaliteitsproducten opgebouwd.

Enkele jaren geleden is dan ook besloten om de jarenlange ervaring met het maken en verwerken van beton aan te wenden voor de regionale markt door het leveren van betonmortel.

Martens beton levert beton in de sterkteklasse C12/15 t/m C35/45, in alle milieuklassen en consistentieklassen droog t/m vloeibaar. Tevens levert Martens beton, betonmortel bestemd voor vloeistofdichte betonconstructies in de sterkteklassen C20/25 t/m C35/45.

Daarnaast levert Martens beton, betonmortel op samenstelling. Hiermee kan volledig aan de wensen van de klant worden voldaan.

Martens beton beschikt over een uiterst moderne, volledig computergestuurde centrale met een capaciteit van 120 m3/uur. De centrale is centraal gelegen dichtbij diverse uitvalswegen (A59/A27/A16.) De betonmortelcentrale werkt met perfect geconditioneerde grondstoffen die binnen worden opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat zelfs onder winterse omstandigheden betonmortel geleverd wordt met een constante hoge kwaliteit.

Informatieaanvraag

Slimme ideeŽn voor Verhardingen