Teuben ondersteunt bij asbestsanering
Historie van asbest
Asbest is in het verleden veelvuldig toegepast als bouwmateriaal. Enkele gunstige eigenschappen waren o.a. de levensduur, kwaliteit, lage prijs en het bestand zijn tegen hoge temperaturen.
Inmiddels is algemeen bekend dat asbest schadelijk is voor milieu en gezondheid.  Vanaf 1993 is het niet meer toegestaan om asbest te gebruiken of te verwijderen. Asbestdaken zijn vanaf 2024 bovendien geheel verboden en dat betekent veel werk aan de winkel voor de landelijke asbestsaneerders.

Teuben ondersteunt bij sanering
Het werken in en rond een asbestzone vraagt om extra aandacht m.b.t. personeel en materieel.  Teuben speelt hierop in.

Teuben ondersteunt de asbestsaneerders, waaronder de bedrijven die zich bezig houden met het verwijderen van bijvoorbeeld dakplaten.  Teuben heeft de eerste mobiele torenkraan uitgerust met een overdruk cabine en fijnstoffilter, waardoor de kraan ook binnen het asbestgebied kan worden opgesteld.  Voor onvoorziene calamiteiten is een asbest veiligheidspakket en instructie in de cabine aanwezig.  De Teuben machinisten zijn deskundig en ervaren en hebben de opleiding tot deskundig asbest verwijderaar (DAV) gevolgd.

Asbest werkkooi
Naast de inzet van een mobiele torenkraan verhuurt Teuben een zogenaamde asbest werkkooi. Deze gecertificeerde en speciaal voor de toepassing vervaardigde kooi bezit een zogenaamd open front, waardoor twee personen gemakkelijk, tijdbesparend en efficiënt asbestplaten van het dak de kooi in kunnen trekken. De in de werkbak opgestapelde asbest platen kunnen aansluitend éénvoudig worden afgevoerd. Desgewenst levert Teuben ook  gecertificeerde hijsbanden voor 1-malig gebruik.
Uiteraard is de werkbak voorzien van de noodzakelijke valbeveiliging (rolgordel met harnas voor 2 personen) een geïntegreerde documentenhouder met instructies en certificaten en is de werkbak uitermate gebruiksvriendelijk.


Informatieaanvraag

Klik HIER om meer informatie aan te vragen.

Nieuws

Documentatie

  Brochure Asbestsanering

ProjectenAsbest sanering bij ARDO Zundert